Viktiga åtgärder då olika tabletter tillverkas i samma tablettmaskin

I vissa jobb kan man använda samma maskin flera gånger. Tabletter kräver dock en annan tillverkningsmetod.

Det kan ju vara så att tabletterna blandas ihop. Det här kan bli minst sagt farligt och det är otroligt viktigt att betänka hur man ska jobba för att undvika att olika mediciner blandas i samma tablettmaskin.

Tänk på detta när du ska tillverka tabletter

Innan processen med att tillverka tabletter kan börja måste du se över din arbetsstation. Större produktioner kan behöva en lista.

Kanske är det någonting du behöver som fattas? Se till att det inte ligger några rester kvar i tablettmaskinEN. Hygienen är a och o här.

Hantera endast ett material i taget. Om du jobbar metodiskt och koncentrerat så kommer du att lyckas. Producera inte mer än en tablett i taget. Då minskar risken för att tabletterna blandas ihop.

Maskiner och utrustning tvättas efter användning och före användning, även om det inte behövs. Det kallas GMP, Good Manufacturing Practice (god tillverkningssed), och fungerar. Då slipper du göra misstag. Du kan journalföra det också.

Kläder och verktyg som används under produktionen

De verktyg som ska användas i tillverkningen av tabletter måste självklart vara rena. Även människor kan ses som verktyg. Om jobbet ska bli säkert utfört måste du våra korrekt klädd.

Linne är ett material som är lätt att hålla rent. Alla som jobbar vid tablettmaskinEN måste använda korrekt klädsel. Kläderna bör täcka alla kroppsdelar. Du måste göra handtvätt till en rutin. Det minimerar risken för att bakterier och virus landar i medicinen som tillverkas.

Efter passet kan man bara slänga in kläderna i tvätten. Man bör byta till nya kläder då en ny produktion av tabletter drar igång. Om du inte kan tvätta. Vissa tvättmedel blir kvar på kläderna.

Rena kläder och skyddsutrustning är viktigt. Det är viktigt att du väljer skyddsutrustning som du kan röra dig obehindrat i. Då kan du vara säker på ditt skydd.

Se också över dina skor. tablettmaskin
Men det har inget att göra med tablettmaskinEN i sig. Det finns skor som är enklare att hålla rena och som inte exponerar tår och resten av foten.

Droger som är känsliga

dragerade

Viss medicin kan reagera med andra produkter. Det kan hända om man använder cytotoxic. Dessa måste hanteras med skyddande utrustning.