Vet du att du har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. Vi överöstes av information om corona. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Man måste inte krångla till det. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

desinfektionssprit

Då är det kört. Du har förvandlats till en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. coronavirus kan överleva i flera dagar. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Många får en torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Om problemen är allvarliga ska du söka hjälp.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Det är vanligt med huvudverk. Ibland kan man även få svårt att andas. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Vet du att du har cononavirus så kan det vara bra att testa sig ändå. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Håll avståndet när du går ut. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Den som är smittad måste vila. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Befolkningen i USA äter 15 ml kolloidalt silver två gånger om dagen. desinficering Preparatet finns även i Sverige.

Många väljer att spraya kolloidalt silver på frukt och grönt för att döda smitta. coronaviruset dödas om där finns något. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.