Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Om du använder desinfektion först när du är smittad så är det försent. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

handdesinfektion

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Använd bakteriedödande produkter

Fall inte för handspritens lockelser. smitta Det är inte sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Handsprit kan torka ut din hy. Det kan vi inte rekommendera. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det till dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Köp den så att du har den hemma.