Nu kan du bjuda hela släkten på sockerdricka

Det är vanligt med barn på familjedagar. Då måste det finnas rätt drycker. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Servera det till barnen.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

sodastremer

Sockerdricka är en mycket populär läsk. Det är klassiskt svenskt. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

Vuxna som barn gillar den. En söt dryck, helt enkelt. Vissa varianter är sötare än andra. Du kan göra egna varianter som innehåller mindre socker.

Aromhusets läskkoncentrat sparar på sockret i sina produkter. Prova också Aromhusets egen serie. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läskoncentrat istället för läsk från butiken

Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Den rätta smaken är vad som behövs. Du kan styra smaken på det sättet. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Sockerdrickans unika smak kommer från päron och citron. Under förra seklet var det Saturnus som hade ledartröjan gällande hur sockerdricka skulle smaka. Aromhuset använder den smaken idag.

Om du gör bål får läsken inte ta över. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Sedan är det bara att blanda. Kom ihåg att inga barn ska dricka från ett bål som även innehåller alkohol!

Hur mycket mineralvatten med smak kan du dricka?

Det finns ju de som varnar för sockerkonsumtionen och då tycks sockerdrickan vara en dryck som vi ska hålla oss borta från. Det kan vara annorlunda.

Om du ändå vill dricka läskEN så kan du prova Aromhusets smaker med mindre socker.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Du kan dricka smaksatt mineralvatten utan bekymmer. Sockerdricka Detsamma gäller socker. Det bero på hur mycket du får i dig. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Servera snyggt

Det handlar om presentation. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.

Du kan chansa att hälla upp i större tillbringare också. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Krydda gärna till det.

Skär ner en bit extra citron. Du kan lägga i lite limeblad eller kanske gurkskivor. Det kommer att kännas fräscht.