Man är i behov av energi både för träning samt vardagslitet, bruka druvsocker

Det är en utbredd missuppfattning att druvsocker och vanligt socker kan vara detsamma. Druvsocker, som är en glukos, går också under benämningen dextros. Dextros eller glukos tillhör kategorin enkla sockerarter. Om man behöver en energikick så är det klart att man kan äta något sött, men det finns fördelar med att välja druvsockret då det ger en mycket snabbare effekt än vanligt socker. Du vet säkert redan att de som tränar mycket gärna tar en dos dextros innan träningen.

Druvsocker är en energikick.

bryggsocker

Det är inte alltid man har den energi som behövs. Visst har det hänt dig också att energin tagit slut eller inte räcker till ibland, speciellt kanske inför ett träningspass eller motionsrunda. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Om det ändå bara är sockret man behöver så finns det ju ingen anledning till att stoppa i sig bullar och annat som genast kommer att sätta sig omkring höfterna. Ett piller dextros kanske är allt du behöver för att “komma på fötter” igen.

Ger exempelvis vindruvor likadan effekt som dextros?

Det heter ju druvsocker så du har slagit huvudet på spiken. Om vi fördjupar oss i ämnet koncentration så förlorar druvan klart jämfört med ett litet piller. Det är med hjälp av fotosyntes som druvorna skapar sitt druvsocker. Ett klart bättre val än godis eller vanligt socker är detta alternativ.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Om blodsockret är lågt kan det vara svårt att snabbt ta sig till närmaste vingård. De allra flesta har med sig en vattenflaska till olika typer av träning, ett par teskedar pulver räcker.

Ett enkelt sätt numera att shoppa är att nyttja Webben för att inhandla.

Det är snabbt och enkelt att hitta olika druvsockerprodukter. Om du vill druvsocker köpa kan en webbutik vara din bästa leverantör. Snåla inte, när du insett alla fördelar kan enkilospåsar vara en hyfsat bra mängd.

En bra idé kan vara att köpa på sig flera paket. Om du ska träna, dyka eller ha andra fysiska aktiviteter som kräver lite energikickar på semestern kan ett par påsar druvsocker vara en god idé