Kasta inte bort pengarna på handsprit för det fungerar inte mot coronaviruset

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Skall man ta död på coronaviruset så skall man använda handsprit påstår många hemsidor.

Man länkar till handsprit där man får provision och har en förklaring – som man ofta kopierat från någon annan sajt – varför det plötsligt fungerar.

Använd inte handsprit för det ökar risken att smittas av coronaviruset

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Händerna står helt utan skydd när handspriten torkat.

Vad som fungerar är alkoholfri handdesinfektion. Finns fortfarande att köpa på prisad.seRelaterade produkter som antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel finns också.

bakteriedödande

Kasta all handsprit säger Sahlgrenskas bakteriologiprofessor

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Handsprit är verkningslös mot virus och har endast effekt mot bakterier.
– Jag uppmanar alla att kasta all handsprit.
– På alla arbetsplatser jag hjälper kastar jag all handsprit. Behovet av handsprit är inom vården och på sjukhusen.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Farligt att blanda sin egen handsprit

T-röd denaturerad T-sprit, vatten och glycerin i blandning är verkningslös mot coronaviruset.

Glyverin, denaturerad T-Rödsprit och vatten blandas till “handsprit” av tusentals personer.
Sedan skall de i veckor använda denna illaluktande mix på sina händer.

Inte bara privatpersoner utan även tidningar sprider dessa recept. Röd denaturerad T-sprit har sålt slut på flera ställen.

Problemet är till att börja med att handsprit inte fungerar mot coronaviruset. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. Klicka här för att gå till coronaviruset.info. T-sprit är tillsatt denatureringsmedel för att vara odrickbar. Därefter är den färgad med färgämne.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Blanda din egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Koncentratet är svensktillverkat och tillverkaren har tillstånd av både Länsstyrelse och kemikalieinspektion för sin tillverkning.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Handdesinfektions är slut i hela landet, vem kan leverera?

På några dagar tog handsprid, handdesinfektion och desinfektionsmedel slut i hela Europa. Bland annat har det sålts miljontals liter verkningslös handsprit till intet ont anande privatpersoner.

Hela Europa har slut på handdesinfektion och desinfektionsmedel. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. I handdesinfektion används glycerin och det är nu en bristvara. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Fräcka företag säljer desinfektionsmedels utan att kunna leverera. Det är okänt när i framtiden leverans kan ske. Beställaren kan bara hoppas.

Ytdesinfektion och handdesinfektion är när detta skrivs slut i alla närbutiker och apotek. Likaså antibakteriell tvål som dödar bakterier och virus.

Undantag finns, dessa butiker kan leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Små företag som säljer direkt till konsument och andra företag. Deras egna kunder känner väl till dem men i övrigt är de inga stora aktörer. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
Google vet ingenting trots sin artificiella intelligens.