Kan jag lita på handdesinfektion?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Det är allvar nu. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

influensa

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

bakteriedödande

Det är enkelt att bli smittad. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Så desinficerar du händerna

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Gör det hela tiden. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Kommer du ihåg att använda ytdesinfektion

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. ytdesinfektion Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Då minskar du smittan. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

Du bör jobba med god handtvätt och använda en riktigt bra bakteriedödande tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.