Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

influensa

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Därför tog alla handsprit slut. Som tur är fanns det bättre produkter att köpa.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Ingen alkohol behövs. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Du kan få torr hud av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Virusen överlever spriten.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Porerna förlorar fettet. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Köp en vattenbaserad handsprit istället.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Tvätta händerna även på jobbet. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Det känns inte roligt att vara den som tjatar men under en pandemi handlar det ju om liv och död.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. antibakteriell spray Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Tänk på hur du kan få rätt skydd mot coronavirus, börja gärna med en handtvål. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Gör det till en rutin. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Så tar du hand om svåra bakterier. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.