Hjälper handsprit mot en pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Coronaviruset har en struktur som innebär att viruset har ett hölje. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Är det rätt läge att använda handsprit för att neutralisera viruset eller kan det finnas effektivare desinfektionsmetoder?

coronavirus

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Håll alltid en god handhygien. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Ska man välja tvål eller handsprit?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Frågan har ett enkelt svar. Tvål angriper viruset på ett visst sätt. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Men det här är inte hundra procent säkert och därmed inte ditt första val.

Både handsprit och handtvål har liknande effekter. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Det räcker inte med att strö på lite grann. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Alla medel har olika verkan. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

antibakteriell

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. beställa handsprit Det är inte säkert att det är sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Det är inget vidare. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Använd det till dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Den kan behövas då och då.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Alkoholfri handdesinfektion är mycket bättre än handsprit mot virus. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Om du använder alkohol på händerna så slits de mycket. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Det är inte bara obehagligt för att det då gör ont att applicera alkohol.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Det är viktigt att tänka på innan du börjar att använda handsprit vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Då torkar inte huden ut.