Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Alla vet inte att de har influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

handsprit

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Smitta kan ge olika symtom. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Behovet av virusskydd ökade då.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Att köpa C-vitamin som pulver är billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha information om hur du stärker ditt immunförsvar så kan du läsa mer via Dr Annika Dahlqvists sajter.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Så lätt är det. Handsprit hjälper nog inte. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Oftast hjälper det lika bra att tvätta händerna

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Skölj sedan av noggrant. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Man kan ju undra varför folk fortfarande köper handsprit.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är sällan så. Du vill ta död på viruset. Vissa virus sprids genom luften. Det är bra med rena händer.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. handsprit apoteket Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Smitta kan segra över handspriten.

Det är enkelt att skydda sig mot smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Då har du ett gott skydd hemma. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Lagret får aldrig ta slut.