Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Sprit biter inte ens mot några av våra vanligaste åkommor. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är en kunskap som har funnits länge och som inte har förändrats bara för att vi drabbats av coronavirus pandemin.

Bli inte sjuk – använd handtvål

bästa

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Om man har varit ute så måste man tvätta händerna när man kommer in. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då glömmer du inte så lätt.

Då kan du få bakterier på händerna!

Oftast tänker man ju inte på det. ytdesinfektion Snöa inte in på bara handtvål.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Tänk på hur du kan förbättra ytdesinfektionen.

Tänk på andra i tider likt dessa. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Kom ihåg att använda de rengöringsprodukter som du köper hem. Både hemma och på arbetsplatser.