För bättre hantering av dina tabletter – använd magnesiumstearat

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Det kan leda till att tabletterna blir svåra att ta ur formen.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Då kan de tryckas ut lättare. De får önskad form och kan enkelt paketeras då produktionen är klar.

Men vad är egentligen magnesiumstearat som används inom medicinindustrin?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Ämnet är säkert att använda.

Produktionen måste vara snabb

Idag så ska allting gå fort. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Det är klart att det kan uppstå fel och då får man stoppa pressningen för att se vad som händer inuti industrimaskinen.

En maskin kan producera flera tusen tabletter i timmen. Då har den ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då går det fort.

Inga tabletter fastnar i stansen. tabletter
Det problemet slipper man om man använder magnesiumstearat.

Tillverkningen måste flyta på. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Tablettstansen kan skadas.

mikrokristallin

Därför måste dosen av klibbmedel och släppmedel vara rätt.

Du kan köpa de båda på allt-fraktfritt.se

En väl planerad produktion är a och o

Tabletter kräver en del planering att tillverka. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Det lönar sig att ligga före. Då blir det bäst resultat.

Men alla moment är viktiga du får inte slarva.