Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Detta är ett helt nytt virus. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Du måste tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Lagret måste vara fyllt året om. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handdesinfektion

Vet du vad ytdesinfektion är?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.