Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. De flesta får bra resultat med Ester-C. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Men det minskar smittorisken.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Stoppa Coronaviruset Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gör matinköp mer sällan!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Du kan använda handskar när du handlar.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.