Blås stora såpbubblor med glycerin

Vem gillar inte såpbubblor? Med glycerin så kan du göra större bubblor än vad du kan med diskmedel.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin hittar du också glycerin.

köpa

Är glycerol säkert?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Naturen är en naturlig källa till glycerol.

Apotekaren CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin genom kemiska processer.

Glycerinet kan också bildas vid alkoholjäsning.

Glycerin kan köpas onliense eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Ha detta hemma hela tiden.

Gör bubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. vegetabiliskt glycerin köpa Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra egna ramar. Det går enkelt och snabbt. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Man kan leka med såpbubblor överallt. Gör bubblor precis som du vill.

Man kan vara hur kreativ man vill. Prova också glycerinrik tvål.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

De som undrar detBör ta sig en ny funderare. Om man har flaskor är det inte farligt. Ämnena kan dock inte kombineras med vad som helst.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det ska man inte hålla på med.