Bjud på sockerdricka

Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då måste det finnas rätt drycker. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

smakessenser

Sockerdricka är en mycket populär läsk. En dryck med smak av Sverige. Den läsk som finns att köpa idag har inte riktigt samma smak som den klassiska.

Alla gillar den. Den är lättsam och alltid mycket söt. Om du köper på flaska kanske den blir lite för söt. Du kan göra egna varianter som innehåller mindre socker.

Det här gör du mycket enkelt med Aromhusets läskkoncentrat, som innehåller 80% mindre socker. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Båda finns på ALLT-FRAKTFRITT.

Läsk istället för koncentrat

Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det är bra om du vill justera sötman. Det kan också sitta fint då du ska använda sockerdrickan till ett bål.

Smaken i sockerdricka får man genom att krocka päronsmak med citronsmak och få fram en helt ny unik smak. I begynnelsen var det Saturnus som hade den bästa aromen för sockerdricka. Idag använder Aromhuset samma essen i sina koncentrat.

Om du gör bål får läsken inte ta över. Genom att skala ner på koncentratet så har man löst problemet. Sedan är det bara att blanda. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Hur mycket mineralvatten med smak kan du dricka?

Det finns ju de som varnar för sockerkonsumtionen och då tycks sockerdrickan vara en dryck som vi ska hålla oss borta från. Men så behöver det inte vara.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. bordsvattenarom Socker är inte heller farligt. Det hela beror på hur ofta du får i dig sockret och hur mycket. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Så serverar du bäst

Presentationen är avgörande. Det är klart att den läsk man gör hemma inte ser ut på samma sätt som den i butik. Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Använd dina finaste glas vid servering.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Testa och se. Garnera gärna.

Den passar bra med citron. Du kan lägga i lite limeblad eller kanske gurkskivor. Det livar upp lite extra.