Använd nya Grönfri och Prickfri för att förhindra påväxt

Mossan försvinner på ett ögonblick så länge du använder rätt produkter. Det är ett enkelt sätt att rengöra taket på. Produkter som Grönfri och Prickfri kommer från företaget Jape.

Takmossa har ingen chans mot Grönfri och Prickfri

Grönfri och Prickfri produceras av Jape. Prova att använda medlet på ytor som har skiftat färg på grund av mikroorganismer. Det är Bensaltensid som är det verksamma ämnet i lösningen.

För att spara en hel del pengar och skona miljön från onödiga transporter och plastemballage kan man själv blanda en 8%-ig lösning av Bensaltensid. Blandningen säljas i flytande form. Så fort du här spätt ut blandningen 32 gånger så kan du använda det på rätt underlag.
Mängden kan varieras. När blandningen är utspädd kostar den mindre per liter.

Takrengöringsföretag brukar använda Grönfri Proffs som är en 25%-ig lösning av Bensalkonklorid. Att blanda lika delar Bensaltensid och vatten ger samma resultat.

algmedel

Påväxt-Stopp kan också användas i samma syfte. Det är samma medel men till en billigare peng. Variationerna i pris kan vara stora, ibland skiljer det så mycket som 1/5. 20% billigare.

Spä ut lösningen innan du använder den på ditt hustak. Det ska nämnas att det även finns en 25-procentig lösning som heter Grönfri Proffs som kan fungera mycket bra.

Två produkter som ger samma fina resultat

Det skiljer ingenting mellan Prickfri och Grönfri. Effekten kan ända skilja sig en aning beroende på hur det ska användas. Produkter som Fulstopp och Bensaltensid är starkare.

Det är viktigt att rengöra ofta

Tänk inte bara på kostnaden. grön mossa Medel som Prickfri ska ju hjälpa dig att hålla rent och snyggt omkring dig. Då kommer det att bli fint varje gång du genomför algtvätt eller ger dig på mossa på tak.

Det är viktigt att vara regelbunden när du städar. Planera din vardag på ett bra sätt. Då missar du inte att göra detta så ofta som krävs för att slippa ta bort mossa på tak då den har vuxit sig så tjock att det är svårt att komma åt.

Ett tryggare sätt att städa på helt enkelt

Tänk på att du får koncentrat då du köper Grönfri och Prickfri och att det är viktigt att använda medlen på ett säkert sätt.

Använd rätt skyddskläder när du arbetar med produkten. Medlet kan producera viss ånga som kan vara besvärande att andas in. Det är bättre att vara på den säkra sidan.

Du måste ha respekt för Prickfri och liknande produkter. Det låter dig jobba vidare på ett säkert sätt.

Taket kan vara halt så tänk på att använda ett par stadiga skor. Detta oavsett vilken årstid det är och när du väljer att ge dig ut för att få bort påväxt som inte ser bra ut på ditt hus.