Antibakteriell tvål är idag en nödvändighet hemma så att du effektivt skyddas.

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. Handtvål fungerar på så vis att bakterier och virus dödas. Idag vet vi inte hur vi bäst skyddar oss mot virus som Corona och då är det extra viktigt att skydda sig på detta sätt. Att tvätta sig med antibakteriell tvål är ett av verktygen för att se till att du skyddar dig och din kropp.

Hur ska du veta vilken antibakteriell tvål du bör använda hemma?

Personal och besökare har som tur är tillgång till handsprit och antiseptisk tvål på sjukhusen. Hemma använder du troligtvis en annan typ av handtvål. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

bästa

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

desinficera

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Fall inte för handspritens lockelser. basala hygienrutiner Kanske är det inte sant? Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Välja då hellre andra produkter. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Det är en produkt för dina händer.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Man vet aldrig när man behöver den.
Handsprit som enda medel är inte tillräckligt så det inte dödar alla bakterier och eventuella virus.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Vill man inte riskera att få hudproblem på händerna så ska man undvika att överanvända handsprit med dess uttorkande effekt. En handdesinfektion är mer skonsam mot dina händer om den är katjoniskt vattenbaserad.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Det otroligt smittsamma viruset Corona har också visats sig hindras av det.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Virus från influensa och liknande behöver dock mer än en god handhygien. Smittad kan du bli på fler sätt. Som symtomfri bör du fortfarande vara medveten om att du kan ha smittan och därför smitta andra.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Du behöver effektiv ytdesinfektion som sörjer för att du inte får smittan på händerna igen efter att ha tvättat dem.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

För att få rent ytorna hemma så kan man använda rengöringsmedel som man använder med trasor. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. Det här är bättre än att till exempel ta desinfektionssprit och gnida den över bord, handtag och bänkar.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. IONplus är ett populärt märke av en anledning, den är helt enkelt bäst.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Alkoholfria medel är också enkla att bära men de är missförstådda i komparation med vanlig handsprit. Med en bra antibakteriell tvål hemma, på jobbet och i din väska får du ett effektivt virusskydd vart du än befinner dig!